lokakuu 18, 2017

Ekologinen siivouspalvelu – uusi mahdollisuus

Ekologinen siivouspalvelu mielletään useasti jätteiden lajitteluksi ja ekologisiksi, ympäristöystävällisiksi pesuaineiksi. Niiden lisäksi ekologisuus sisältää paljon muutakin.

Ekologinen palvelukokonaisuus tekee tuloaan ja alamme yritysten tulisi vastata haasteeseen. Ekologinen toimintamalli on erittäin laaja kokonaisuus, joka muodostuu kaikista niistä tekijöistä, joita vähentämällä voidaan pienentää hiilijalanjälkeä

Yhteinen nimittäjä näille tekijöille on TEHOKKUUS, joka saavutetaan toiminnanohjauksella.

 

Voiko siivouspalvelu olla samalla tehokas ja tehokkaasti ekologinen?

Suurin yksittäinen tekijä on logistiikka, tietenkin. Siivouspalvelussa tämä tarkoittaa henkilöstön liikkumista kohteiden välillä. Kun teemme työmme kerralla kuntoon, niin moni turha ajomatka jäisi väliin. Turhan kulkemisen vähentämisen lisäksi siivoushenkilöstön tulisi liikkua autopartioissa ja julkisilla kulkuvälineillä. Mitä harvempi auto liikkuu kohteiden väliä, niin sitä vähemmän kuormitamme luontoa. Polkupyörä olisi paras vaihtoehto, mutta melko vaikea toteuttaa ympäri vuoden.

 

Mitkä tekijät vaikuttavat siivouspalvelun ekologisuuteen?

Ekologisuutta ovat myös siivous henkilöstön perehdytys ja oikeanlainen johtaminen. Kun tähän lisätään luontoon hajoavat ekologiset pesuaineet, välineet, menetelmät ja koneet, jätteiden lajittelu ja kuljetus sekä energiatehokkaat siivouskoneet ja koneet niin olemme jo melko pitkällä ekologisen palvelukonseptin luomisessa.

Tehokkuutta voidaan lisätä tietotekniikalla – turhat tekemiset vähenevät ja tilalle tulee täsmällistä toimintaa. Kuitenkaan emme voi unohtaa kommunikaation ja tiedotuksen merkitystä tehokkuuden taustalla.

 

Ekologinen siivouspalvelu askel parempaan!

Edellä mainitut tekijät voisivat olla tekemisiä, joiden avulla voimme vaikuttaa planeettamme hyvinvointiin. Ajatuksena on aloittaa pienistä asioista ja saada lisää yrityksiä ja ihmisiä mukaan. Näin pienistä puroista tulisi joki, joka kasvaisi mereksi.

Ekologinen tehokkuus päivittäisessä työssä näkyisi asiakkaillemme parempana työn jälkenä, tyytyväisyytenä ja tehokkaana toimintana. Kaupan päälle hiilijalanjälki pienisi.

Oletko sinä mukana talkoissa?

Artikkelit
About Kuura Palvelut
Kuura Palvelut tarjoaa yksittäisiä tai useita kiinteistöhuollon palveluita kaiken kokoisille asiakkaille. Saat halutessasi kauttamme myös laajan palvelukokonaisuuden. Hoidamme ammattitaidolla palvelut, joita asuin- ja liikekiinteistöissä tarvitaan. Palvelemme niin yritys kuin yksityisasiakkaita.