lokakuu 18, 2017

Miksi siivouspalvelu ja sen hinta tarjousvaiheesssa vaihtelevat eri toimittajien välillä?

Moni siivouspalvelun ostaja ja asiakasyrityksen edustaja ovat ihmetelleet, mihin siivousliikkeiden hinnoittelu tarjousvaiheessa perustuu. Miksi siivousliikkeet hinnoittelevat siivouspalvelunsa hyvinkin eritavoin? Hintaeroa kun saattaa olla useita kymmeniä prosentteja.

 

MISTÄ ASIAKAS TIETÄÄ ONKO SIIVOUSLIIKE LASKENUT TARJOUKSEN OIKEIN JA MITOITTANUT SIIVOUKSEN KÄYTETTÄVÄN TYÖAJAN OIKEIN?

Siivoustyön ja työajan mitoitus perustuvat mm. siivottaviin neliöihin, tilatyyppeihin, kalustusasteeseen, tilojen käyttäjien määrään, lian ja irtoroskien kulkeutumiseen kohteeseen.

Siivousliikkeellä on kolme tapaa määrittää työaika/hinta

  1. Arvata työaika ”Mutu”-tuntumalla
  2. Arvioida työaika perustuen omaan kokemukseen vastaavien tilojen siivouksesta
  3. Mitoittaa työaika perustuen työntutkimuksessa syntyneisiin aikastandardeihin/m2

Asiakkaan kannattaakin pyytää jo tarjousvaiheessa siivousliikkeeltä selvitystä mihin heidän työaikansa ja tarjouksen hinnoittelu perustuvat. Näin huomaat nopeasti mikä kolmesta hinnoittelutavasta siivousliikkeellä on käytössä.

 

TARKKA SIIVOUS TYÖAJAN MITOITUS ANTAA POHJAN OIKEALLE HINNOITTELULLE

Lähtökohtana on siis siivousajan tarkka mitoitus, joka kerrotaan (x) tuntipalkalla + lisätään lakisääteiset sosiaalikulut ja kiinteät kulut.

 

”MIKÄLI SIIVOUKSEEN KULUVAA AIKAA EI OLE OIKEIN MITOITETTU, NIIN TARJOUKSEN HINTA EI VOI VASTATA TODELLISUUTTA”

Silloin kun lähtökohtana on tarjouspyyntö, joka antaa selkeät raamit tarjouksen tekijälle, pitäisi hintahaitarin olla hyvinkin yhtäläinen eri siivousliikkeiden välillä.

 

”KUN TARJOUKSEN SISÄLLÖSTÄ PÄÄTTÄMINEN JÄTETÄÄN SIIVOUSLIIKKEEN VASTUULLE, NIIN HINTAEROT ERI TARJOUSTEN VÄLILLÄ VOIVAT OLLA SUURIA”

Mikäli pyydät tarjousta viideltä eri siivousliikkeeltä ja annat heidän päättää siivousohjelmasta ja siivouskerroista, niin saat varmasti hinnaltaan hyvinkin erinäköisiä tarjouksia.

 

SIIVOUSLIIKKEEN VALINTA – PÄÄTÄ MITÄ HALUAT, SELVITÄ, VARMISTU

  1. Tee selkeä tarjouspyyntö: työohjeet, tilojen neliöt, ym.
  2. Pyydä kertomaan kuinka paljon siivoukseen kuluu aikaa
  3. Pyydä perustelemaan avoimesti hinta

Näitä kolmea kohtaa hyödyntämällä pystyt karsimaan ”jyvät akanoista” ja vähentämään ongelmia tulevaisuudessa ainakin siltä osin, että siivousliike on jo lähtökohtaisesti arvioinut työajan väärin.

Artikkelit
About Kuura Palvelut
Kuura Palvelut tarjoaa yksittäisiä tai useita kiinteistöhuollon palveluita kaiken kokoisille asiakkaille. Saat halutessasi kauttamme myös laajan palvelukokonaisuuden. Hoidamme ammattitaidolla palvelut, joita asuin- ja liikekiinteistöissä tarvitaan. Palvelemme niin yritys kuin yksityisasiakkaita.