lokakuu 18, 2017

Miten poistan purukumin kankaasta?

Vanhanajan kotikonsti on jäähdyttää purukumi ja sen tartunta kohta jääpalalla tai pakastimessa. Tämän jälkeen raaputa purukumi vain varovaisesti pois tekstiilistä.

 

Purkka pois tekstiileistä

Todellakin vanhanajan kotikonsti on toimiva menetelmä. Eli jäähdyttää itse purukumi ja sen tartunta kohta tekstiilissä jääpalalla tai laittamalla se pakastimeen. Selvitä että tekstiilin kaikki materiaalit kestävät jäätymisen. Tämän jälkeen raaputat purukumin vain varovaisesti pois tekstiilistä.

 

Purkan tahrat pois tekstiilistä

Tämän jälkeen esikäsittele tahra nestemäisellä pyykinpesuaineella tai tahranpoistoaineella. Muista, että pesussa noudatat aina tekstiilin hoito- ja pesuohjeita.

 

Muita keinoja ja tapoja purkan poistamiseen kankaasta

Vaihtoehtoisesti käsittele purkkakohta lakkabensiinillä ja nestemäisellä pyykinpesuaineella ja huuhtele. Pese kangas lopuksi tekstiilin hoito-ohjeen mukaisesti. Ennen lakkabensiinin käyttöä menetelmää kannattaa kokeilla tekstiiliin huomaamattomaan paikkaan. Eri materiaalit saattavat kärsi voimakkaasta lakkabensiinistä tai irrottaa tekstiilistä sen väriä.

Hiuksista purukumin saa pois helposti esimerkiksi ruokaöljyllä.

Vinkit
About Kuura Palvelut
Kuura Palvelut tarjoaa yksittäisiä tai useita kiinteistöhuollon palveluita kaiken kokoisille asiakkaille. Saat halutessasi kauttamme myös laajan palvelukokonaisuuden. Hoidamme ammattitaidolla palvelut, joita asuin- ja liikekiinteistöissä tarvitaan. Palvelemme niin yritys kuin yksityisasiakkaita.