lokakuu 18, 2017

Pysyvä siivoushenkilöstö on takuu siivouspalvelun laadusta

Ammattitaitoinen siivous henkilökunta on tärkein tekijä puhuttaessa asiakakkaan tyytyväisyydestä ostamaansa siivouspalveluun.

Hyvä työntekijä tekee sovitut työt, kommunikoi, tiedottaa ja auttaa asiakasta tilanteen mukaan, unohtamatta palvelua. Hän vastaa tuottamasta palvelusta ja hänestä pidetään! Alamme yrityksillä on kuitenkin yksi suuri ongelma, nimittäin miten löytää riittävästi ammattitaitoista henkilökuntaa, joka tekee työnsä huolella ja sovitusti.

 

Voidaanko sanoa, että ammattitaitoinen työntekijä on katoava luonnonvara!

Asiaa voidaan lähestyä historian avulla. Jo vuosisatoja käsityöläiset ovat oppineet ammattinsa jo äidinmaidossa. Seppä koulutti pojastaan sepän, rakentajalla oli oppipoikia, katonrakentaja opetti osaamisensa eteenpäin – näin tieto ja osaaminen siirtyivät seuraavalle sukupolvelle ja käsityöalan ammattilaisista ei ollut pulaa.

 

Kisälli – oppipoika järjestelmä

Nykyisin kisälli – oppipoika järjestelmää ei enää ole – monen ammatin osaaminen on heikentynyt. Tämä näkyy myös siivousalalla.

Puhutaan, että jokainen osaa siivota. Lausetta voisi muuttaa – ”Jokainen voi oppia siivoamaan”!

 

Työntekijä on työn takana

Työntekijöitä, joilla on asenne kohdallaan ja halu tehdä työtä, oppia, on paljon. Meidän tulee siis vain auttaa heitä oppimaan lisää. Ja kun ihminen oppii ja osaa, hän viihtyy ja pysyy työssään pidempään! Fakta onkin, että alamme yritysten pitäisi kouluttaa omaa henkilöstöään niin siivousteknisissä ja asiakaspalveluun liittyvissä asioissa, jotta alalle saadaan lisää ammattitaitoa. Jos valmiita työntekijöitä ei ole, niin meidän tulee tehdä heitä lisää.

Ammattitaitoinen ja osaava työntekijä nostaa alan arvostusta. Asiakkaat saavat siten parempaa siivouslaatua ja palvelua.

 

Hyvä työntekijä on kultaakin kalliimpi

Siivousliikkeen tulisi tehdä enemmän työntekijöittensä eteen. Organisaation olisi pystyttävä tukemaan kentän työtä. Ammattitaitoiset ja motivoituneet siivoojat ja työnjohtajat yhdistettynä tehokkaaseen organisaatioon saavat paljon aikaan. Luomalla olosuhteet, jossa siivoojan työ on mitoitettu oikein ja palkka on suhteessa työhön, työnjohtajalla ei ole liian suuret valvonta-alueet, saavutetaan lähtökohta palvelun tuottamiselle.

Vastuu tästäkin on loppukädessä meillä siivousalan yrityksillä!

Artikkelit
About Kuura Palvelut
Kuura Palvelut tarjoaa yksittäisiä tai useita kiinteistöhuollon palveluita kaiken kokoisille asiakkaille. Saat halutessasi kauttamme myös laajan palvelukokonaisuuden. Hoidamme ammattitaidolla palvelut, joita asuin- ja liikekiinteistöissä tarvitaan. Palvelemme niin yritys kuin yksityisasiakkaita.