lokakuu 18, 2017

Voiko edullinen siivouspalvelu olla myös laadukasta?

Siivouksen laatu on hyvinkin laaja ja monitahoinen käsite. Esimerkiksi; jokaisella perheenjäsenellä on kodissa oma kuva ja käsitys siivouksen laadusta oma käsitys. Samallalailla me arvioimme siivouksen laatua ja lopputulosta muuallakin.

Siivouksen lopputuloksen syntymiseen vaikuttavat useat asiat, joten tästä syystä kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta.

 

Halvalla hyvää ja laadukasta siivouspalvelua!
Usein on kuitenkin niin, että kovin halvalla hinnalla ei saa hyvää laatua. Suurin osa siivouksen kustannuksista liittyy työaikaan ja siten työaikaa vastaavaan palkkaan.

Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin pitää, että mitä vähemmän siivousaikaa on mitoitettu, niin sitä vähemmän voidaan käyttää työhön aikaa ja näin ollen siivotaan vähemmän. Ja kun siivotaan vähemmän, niin haluttu siivouksen laatu ei välttämättä toteudu.

 

Onko oikea hinta-laatusuhde siivouspalvelualalla tarua vai totta?

Siivousalalla työmäärän mitoitus perustuu ns. Valtion aikastandardeihin, joilla työn mitoitus voidaan suorittaa luotettavasti ja oikeudenmukaisesti. Mitoituksen perusteena ovat mm. tilatyyppi, m2, tilojen likaisuus ja käyttöaste sekä kalustusaste. Lopputuloksena syntyy oikea työaika kyseiselle tilatyypille. Näin toimimalla on mahdollisuus saada laskennallisesti optimaalinen hinta-laatusuhde.

 

Olipa siivouspalvelun hinta kallis tai halpa, niin…
Niin, toinen asia onkin sitten siivousliikkeen oma toimintamalli. Olipa hinta kallis tai halpa – niin kumpikaan eivät vielä takaa, että siivouksen lopputulos ja laatu on hyvä. Loppukädessä kaikki on kiinni siitä miten siivousliike toteuttaa käytännön tasolla siivouspalveluun tuottamiseen liittyvät tekemiset, joita ovat mm. henkilöstön rekrytointi, opastus ja koulutus, työnjohdon valmius ja halua palvella asiakkaitaan, tiedotus ja kommunikaatio.

Mikäli siivousliike ei pysty valmentamaan ja motivoimaan henkilöstöään riittävästi, niin asiat eivät tule hoitumaan sovitusti. Kyse on siis yrityksen toimintatavasta. Edullinen hinta, joka tarkoittaa vähemmän työaikaa, yhdistettynä siivousliikkeen tehokkaaseen toimintamalliin saattavat tuottaa palvelua, joka toimii välttävästi. Kallis hinta, jonka pitäisi tarkoittaa enemmän työaikaa, yhdistettynä tehottomaan toimintaan, saattaa tuottaa palvelua, joka ei toimi halutulla tavalla.

 

Siivouskohteelle oikea siivouspalvelu
Suurin mahdollisuus onnistua siivouspalvelussa syntyy yhdistelmästä, jossa siivouskohde on mitoitettu tarkasti ja oikeidenmukaisesti, siivoushenkilöstö on koulutettu riittävästi, työnjohdon panos on suuri, avain henkilöt tavoittaa nopeasti ja helposti, kommunikaatio ja tiedotus ovat toimivaa sekä yrityksen tapa toimia on tehokas.

Näiden asioiden yhteisvaikutus muodostaa edellytyksen onnistua siivousliikkeen kanssa ja saada rahoilleen vastinetta.

Artikkelit
About Kuura Palvelut
Kuura Palvelut tarjoaa yksittäisiä tai useita kiinteistöhuollon palveluita kaiken kokoisille asiakkaille. Saat halutessasi kauttamme myös laajan palvelukokonaisuuden. Hoidamme ammattitaidolla palvelut, joita asuin- ja liikekiinteistöissä tarvitaan. Palvelemme niin yritys kuin yksityisasiakkaita.